Nick: 14 jaar, Vrachelen 2

De hoofdpersonen in de Vrachelse Buurtbiografie

In dit deel passeren vijf fictieve personages de revue. Het zijn fictieve beschrijvingen die een beeld geven van hoe het leven van  verschillende bewoners uit Vrachelen er op een alledaagse dag uit kan zien.

De verhalen zijn gebaseerd op interviews en observaties met werkelijke bewoners. Dit is het verhaal van ‘Nick’.

Nick, 14 jaar, woont sinds 4 jaar in Vrachelen 2.

Nick zit in de 2e klas van het Frenckencollege. Elke dag fiets hij met jongens en meiden die ook in Vrachelen wonen, samen naar de Slotlaan. Vaak halen ze voor de school begint nog een blikje energy drank bij de Nettorama – maar 30 cent per stuk!

Meestal hangt Nick na school nog wat rond in het centrum met zijn vrienden. Daar zijn betere bankjes en fijnere plekken om te hangen dan in Vrachelen. Vandaag is het vrijdag en zijn ze vroeg uit. Dan gaan ze meestal meteen naar huis toe. Nick ontmoet zijn vrienden, Stijn en Matthijs, op de keien aan de Vlinderlaan. Stijn en Matthijs wonen daar om de hoek en dit is de enige plek waar ze niet weggestuurd worden. Soms gaan ze ook wel naar de skatebaan in Vrachelen 2. Maar daar hangt meestal een ander soort jongelui: de kampers, met capuchon, trainingsbroek en nikes. Daar voelen deze drie jongen zich niet zo thuis. Ze vervelen zich een beetje en roken een sigaretje.

Nick vertelt over zijn nieuwe baantje bij de Albert Heijn in Arkendonk. Zijn moeder doet daar altijd boodschappen en zag dat ze vakkenvullers zochten. Nu kan hij weer door gaan sparen voor zijn scooter. De andere jongens kijken hem jaloers aan.

Dit is niet Nick, maar een foto van jongeren uit Vrachelen

Ze spreken af hoe laat ze vanavond naar de Oskars gaan. Het is weer de derde vrijdag van de maand, de enige dag in de maand dat je welkom bent onder de 16 jaar. Ze hebben er zin in; na zo’n week op school is het wel tijd voor een feestje en wat gezelligheid. Niet te laat naar huis, want morgen moeten ze alle drie fit op het veld staan. Een belangrijke voetbalwedstrijd van TSC tegen de Baronie uit Breda, de grote vijand!

Plaats een reactie