Sam: 10 jaar, Vlindervallei

De hoofdpersonen in de Vrachelse Buurtbiografie

In dit deel passeren vijf fictieve personages de revue. Het zijn fictieve beschrijvingen die een beeld geven van hoe het leven van  verschillende bewoners uit Vrachelen er op een alledaagse dag uit kan zien.

De verhalen zijn gebaseerd op interviews en observaties met werkelijke bewoners. Dit is het verhaal van ‘Sam’.

Sam, 10 jaar, woont sinds 3 jaar in de Vlindervallei.

Om 7:15 gaat de wekker van Sam. Na een stevig ontbijt, pakt hij zijn fiets en gaat hij op weg naar de dependane van de Pionier, het Zandoogje.  Dat is maar vijf minuten fietsten, dus hij komt makkelijk op tijd.  Sinds twee jaar mag hij alleen naar school – daarvoor ging zijn vader of moeder mee om hem te helpen de Lage Molenpolderweg over te steken. De auto’s daar rijden namelijk behoorlijk hard.

Als hij de klas binnenkomt, kletst hij nog wat met Daan, zijn klas- en hockeyteamgenoot,  over de gewonnen hockeywedstrijd van Warande tegen Tilburg afgelopen zaterdag.

Tijdens de pauze blijft hij over, want allebei zijn ouders zijn aan het werk.

In de pauze spreekt hij met Daan en Timo af dat ze na schooltijd gaan voetballen op het veldje bij de Vlinderlaan. Daan en Timo zijn beste vrienden – ze wonen allemaal bij Sam in de buurt en spelen ’s middags vaak samen. ’s Middags blijkt het te regenen, dus gaan ze toch maar thuis bij Timo gamen.

’s Avonds worden de drie jongens door de ouders van Daan met de auto naar de Warande gebracht voor de hockeytraining.

Plaats een reactie